MENU
100'LERCE ÜRÜNDE EN UCUZ FİYATLARI HEMEN BUL >
Üye Ol | Giriş Yap
Ankara Kedisi

Ankara Kedisi

  • 7/10
    Çocuklarla Arası - 7/10
  • 9/10
    Zeka - 9/10
  • 10/10
    Hareketlilik - 10/10
  • 8/10
    Bakım İhtiyacı - 8/10
  • 10/10
    Oyunculuk - 10/10
  • 5/10
    Eğitilebilirlik - 5/10
8.2/10

Özet

Ankara kedisi, bir şeyi yapmak istediğinde onu asla durduramayacağınız bir karaktere sahip.

Tarihi

İlk kez ortaya çıktığı tarih bilinmiyor olsa da, bir dönem soyu tükenme aşamasına gelen Ankara Kedisi, ortalama 12 – 18 yıl arasında yaşayabiliyor. Ankara Hayvanat Bahçesi tarafından yeniden çoğaltma programına alındıktan sonra sayısı artan bu kedi ırkı, tüm dünyada tanınmakta.

ABD’ye ilk kez 1954 yılında götürülen kedi, burada uluslararası kedi araştırmacılarının ilgisini çekmiş olsa da, ilk kez bir tür olarak tanınması 1972 yılını buldu. Beyaz olmayan Ankara kedileri ise, 1978 yılında tanındı.

Boyut – Ağırlık

Ortalama boyutlara sahip olan Ankara Kedisi, 2 kilogramdan 4 kilograma kadar değişen ağırlıklarda görülebiliyor.

Karakteri

Dış görünüşleri oldukça narin ve zarif olsa da, Ankara Kedisi, şaşırtıcı bir atletikliğe ve zekaya sahip. Rahatlıkla kapıları açabilen kediler, aynı zamanda çok yüksek mobilyaların üstüne de zıplayabiliyor.

İlgiye aç bir yapısı olan Ankara Kedileri, zekası ile sahiplerini şaşırtmayı başarıyor. Kendisiyle ilgileneceğinizi bilmesi halinde, bilerek eşyaları devirmesi veya yaramazlık yapması çok olası. Ankara kedisi, yavruluğundan yaşlı dönemlerine kadar, her zaman oyunculuğu ile ön plana çıkıyor.

Sahiplerine karşı büyük bir saplantısı olan Ankara kedileri, sahiplerinin yanında uyumamaları halinde sürekli miyavlayarak ilgi çekmeye çalışabilir. Eğer geceleri evde serbest bırakıyorsanız, muhtemelen sabah uyandığınızda kediniz yatağınızda olacaktır.

Bakımı

Ankara kedisi, hem ilgi hem de bakım gerektiren bir ırk. Haftalık olarak taranması yeterli olsa da, bazı mevsimlerde haftada birkaç kez tüylerini taramanız gerekebilir. İki yaşına kadar tüyleri uzamaya devam eden bu kedi ırkı, taranmaktan fazlasıyla hoşlanıyor.

Evde sürekli ilgi isteyen Ankara Kedileri, tek başlarına yaşamaya uygun değil. Bu yüzden, eğer evden uzun süreler ayrılıyorsanız, kedinize arkadaşlık yapabilecek bir köpek veya başka bir kedi edinmenizde fayda var.

Ankara kedilerinin kumunu temiz tutmanız oldukça önemli. Uzun tüylere sahip olan bu kedi, kirlenmeye çok müsait yapıda. Bu nedenle, kumu mümkün olduğu kadar temiz tutmalısınız.

Ankara kedilerinin tüyleri uzun olsa da, çok az tüy dökmekte.

Çocuklarla ve Diğer Hayvanlar İle İlişkisi

Ankara kedileri baskın bir karaktere sahip oldukları için, diğer hayvanlara alışma süreci biraz daha zor geçebilir. Kontrollü şekilde tanıştırdıklarında ve diğer evcil hayvanınızın Ankara kedisinin üstün olduğunu kabul etmesi halinde çok iyi anlaşabilirler. Aynı şekilde, bu kedi ırkı çocuklarla da iyi geçiniyor.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Ankara Kedisi için 7 Yorum Var!

  1. hüseyin dedi ki:

    Ankara kedisi çok seviyoruz doğru göz mavi ve yeşil ikiz önemli

    • Uğur dedi ki:

      İkiz önemli derken?

    • Şerife Karcıer dedi ki:

      Ankara kedim var çok zeki ve bizi parmağında oynada biliyor çok tatlı ve sevimli bir cins fazla uyumayı sevmiyor her şeyi anlıyor sağır değil herşeyi duyuyor mamayı seçiyor herşeyi yemiyor çok titiz canı isterse sevdirir istemezse gelmez bile yanına

  2. Mocha dedi ki:

    Benim kedim ankara kedisi iki buçuk kilo falan ne zaman ergenliğe girer

  3. ALONEGRİL dedi ki:

    Benim 2 3 aylık Ankara kedim var çok oyuncu heryere atliyo ve eğer sahiplenir seniz bacaginizdan başına kadar çıkabileceğini unutayın ama çocuklu bir aile için ideal bir kedi oynamaga bayiliyo ben çok sevdim sizede almanızı tavsiye ederim

  4. Meral dedi ki:

    Benim ankara bebesi 6.5 kg oldu çok iştahlı maşallah korkuyorum obez olacak diye. Mama kabını ortada bırakıyorum artık. Öğünden öğüne veriyorum mamasını…

  5. Sueda dedi ki:

    Anlara kedimin yanına bir kedi daha sahiplenmek istiyorum anlaşabilmeleri için ayrıyeten özel bi ırk olmasına gerek var mı yardımcı olur musunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir