MENU
100'LERCE ÜRÜNDE EN UCUZ FİYATLARI HEMEN BUL >
Üye Ol | Giriş Yap
Kedilerin Tüyleri Neden Renk Değiştirir?

Kedilerin Tüyleri Neden Renk Değiştirir?

Aslında kedilerin yediği mama ile tüylerinin renginin değişmesi arasında alaka kurmak pek de kolay değildir. Asıl düşünmeniz gereken konu ise kedinizin bir psikolojik problemi olabileceği. Kedinizin hali hazırda benekli bir tüy yapısı olabilir. Bu tüy tipine siyam ya da iran kedilerinde görmek mümkündür. Açık renkli olan bir kürkün üzerinde koyu noktalar olabilir. Bu noktalar bacaklarda, yüzde, kulaklar ve kuyrukta sık gözlenir. Bu tip kediler genellikle açık renkli olarak doğarlar ve ortalama 1 yaşına geldiklerinde bu izler iyice belirginleşir. Yıllar geçtikçe de noktalar daha kalıcı ve belirgin hale gelir.

Kedinizin renklerini veren genler ısıya duyarlıdır. Bu genler vücudun renkli bölgelerindeki pigmentleri aktif hale getirir. Bu durum daha çok soğuk olan uç noktaların (pati, kuyruk gibi) daha koyu olmasına sebep olur. Soğuk havalarda dış ortamda yaşayan bir siyam kedisinin, daha koyu bir renge sahip olmasının sebebi de budur.

Demir ve çinko gibi maddelerin daha az alındığı durumlarda da vücut renginde değişiklikler olabilir. Besin değeri olarak eksik beslenme durumunda sindirim bozuklukları, tüy renginde açılma, sağlıksız tüyler, tüylerde dökülme ve kepeklenme gibi sorunlar görülebilir. Kedinizi sahiplenmeden önce bu tür rahatsızlıkları ya da soluk bir tüy rengi olup olmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Kedinize beslemeye başladıktan sonra, kedinizin sizden önceki durumu ile bir kıyaslama yapabilirsiniz.

Veterinerinize danışıp günlük olarak vermeniz gereken besinlerin lisitesini ve miktarını belirleyip belirli aralıklarla kontrol edilmesini sağlamalısınız. Eğer veterineriniz ile görüşmeniz sonrasında her şey yolunda ise baharı bekleyip daha açık renk tüylerini giymesini bekleyebilirsiniz.

Bu yazıyı diğer hayvanseverler ile paylaşmayı lütfen unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir